Reklam
Tarih : 2025-06-05 14:19:40

Muratpaşa Belediyesi'nden sağlıklı beslenme uyarısı

Muratpaşa Belediyesi diyetisyeni Tuğçe Karakuş, bayram boyunca sağlıklı yaşam alışkanlıklarının sürdürülmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

“Kurban eti kesildikten sonra hemen tüketilmemeli” diyen Karakuş, etin buzdolabına alınmadan önce 10-12 saat dinlendirilmesi gerektiğini, aksi takdirde hazımsızlık gibi sindirim sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Kırmızı etin pişirme yöntemlerine de değinen Karakuş, "Haşlama, ızgara ya da sote şeklinde pişirmek en sağlıklı yöntemlerdir. Kuyruk yağı ve sakatat kullanımından ise kaçınılmalıdır" dedi. Mangal yapacaklara da seslenen Karakuş, “Et, ateşten en az 15 cm uzaklıkta pişirilmeli” uyarısında bulundu.

Karakuş ayrıca, etin sindirimini kolaylaştırmak için yanında bol yeşillikli salata tüketimi, günde 2-2,5 litre su içilmesi ve günde 45 dakika yürüyüş yapılması önerilerinde de bulundu.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 ispartahaberler.com.tr Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.